Een van de bekendste meubels in de badkamerbranche is de onderkast, die Philippe Starck al in 1994 voor zijn badkamerserie Starck 1 heeft ontworpen. De kast met zijn onverwisselbare conische vorm is wereldwijd in prestigieuze -projecten zoals destijds bij het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Chalifa, te vinden. Voor Duravit heeft Philippe Starck deze conische vorm uitgebreid met een geometrisch ontwerp. Nu is de "ton" zoals ze vaak liefdevol wordt genoemd, ook als cilinder en kubus verkrijgbaar. Gelijktijdig ontwierp de designer nieuwe rechthoekige onderbouwkasten, die het spel van de geometrie met verschillende opzetbakken van rond tot ovaal voortzetten en welke met nieuwe spiegels en spiegelkasten worden gecomplementeerd.
Cilinder en kubus als zwevend monoblock
Bij het ontwerp van de cilinder en kubusvormige meubels heeft de designer het vleugelprincipe van het conische origineel behouden: de binnenruimte van de elementen openen zich compleet en bieden extra opbergruimte. Daarbij komen zowel in de linker alsook in de rechter vleugel de geometrische vormen als schelpen (bakjes) terug. Dit zorgt niet alleen voor een praktisch toegang, maar biedt geopend ook een mooi aanblik. Ook de overgang tussen keramiek en meubel is optisch homogeen. Niets verstoort het monoblock karakter van de hangend wandmeubels.
Onderkasten in het teken van de rechthoek
De nieuwe rechthoekige onderkasten presenteren zich in verschillende maten. Hier benadrukte Starck het spel met de geometrie middels nieuwe keramische opzetbakken, die rond, vierkant of tri-ovaal ter beschikking staan. Karakteristiek voor de Starck-meubels zijn de ladekasten, die zich door een klein duwtje gemakkelijk laten openen. Aan de zijkant van de lades glanzen 6 cm brede lijsten uit veredeld aluminium, die als thema bij de bijbehorende hoge kast terugkomen. De interieurs van de meubels zijn aluminiumkleurig gelakt - een mooi contrast, vooral bij de meubelkleuren zwartlak, witlak of ook het nieuwe oppervlak "Oak".
Spiegelkast met roterende as en lichtvierkant
Complementair heeft Philippe Starck het thema spiegel en spiegelkast middels de geometrie opnieuw gedefinieerd. Alle varianten zijn door een "lichtvierkant" gekenmerkt wat het licht via een speciale lichtfolie wijd verspreid. Het aanvullende, decente sfeerlicht wordt via de boven- en zijkant over de wand gestraald. Het lichtvierkant bevindt zich altijd op het vast gemonteerde rechte deel van de spiegelkast, waarbij het linker gedeelte alleen via een draai-as verbonden is.
Op de achterzijde van het draaibare deel zijn aluminiumkleurige houtboxen aangebracht. Zo heeft de gebruiker steeds alles binnen handbereik voor de dagelijkse verzorging. Een nieuwe interpretatie van de spiegelkast €Ã¢ï¿½ï¿½ eenvoudig, maar effectief!