Met de opkomst van de minimalistische badkamerstijl, is ook de kijk op debadkamervloer veranderd. Velen zoeken naar naadloze vloeren met een no-nonsense, bijna industriële uitstraling. Beton lijkt - gezien de uitstraling - een lijkt een voor de hand liggende keuze. Maar gewoon, onbewerkt beton kent nogal wat nadelen.
Het is gevoelig voor vocht en vlekken. Natuurlijk kan het materiaal behandeld worden met een impregneerlaag, maar dan nog blijft een aantal nadelen bestaan: beton voelt koud aan en kan scheuren gaan vertonen.
Woonbeton
Een alternatief is nagemaakt beton. Dit wordt onder verschillende namen op de markt gebracht: woonbeton, designbeton, betonlook, etc. Dit woonbeton is een materiaal op cement- of kunststofbasis met de uitstraling van beton. Woonbeton is enorm populair en wordt ook toegepast in de badkamer. Laat u echter heel goed informeren en kies voor een betrouwbare leverancier die u goed voorlicht over de voor- en nadelen van de vloer en prima garanties biedt.
Krasbestendig?
Een vloer van woonbeton is namelijk niet altijd krasbestendig en helemaal egaal glad. Zowel de vloer op kunststofbasis als de vloer op cementbasis kan krassen gaan vertonen bij gebruik. Krassen in de betonvloer op cementbasis zijn vaak gemakkelijker te herstellen.
De meest krasvrije vloer is de oersterke woonbetonvloer op basis van zand, mineralen, pigmenten, epoxy, een conservering en met tweecomponenten transparante afwerklaag.
Elk soort woonbeton heeft verschillende eigenschappen m.b.t. warmtegeleiding en isolatie. Laat u hierover goed informeren, ook over de mogelijkheid van een combinatie met vloerverwarming.
Een woonbetonvloer biedt in de minimalistische badkamer zeker voordelen in de zin van uitstraling, schoonmaakgemak, warmte en duurzaamheid. Alles staat of valt echter met de keuze voor de leverancier en de kwaliteit van de vloer. Ga dus niet over één nacht ijs en laat u deskundig adviseren.