Kijk je wel eens rond in je huis om je vervolgens af te vragen wat jouw stijl nu eigenlijk is? Terwijl de één leuke meubelstukken uitkiest die gewoon bij de rest van het huis passen, kiest een ander een stijl om vervolgens het hele huis in die stijl in te richten. Waar je bij de één een lichte kamer binnenstapt met strakke lijnen en weinig accessoires, stap je bij de ander een kleurrijke ruimte binnen vol planten, tapijten en details.
Welke stijlen zijn populair?
Je hoeft maar op Pinterest te kijken om inspiratie op te doen voor de stijl die helemaal bij jou past. Hoewel er natuurlijk een heleboel stijlen zijn, zetten we er drie op een rijtje.
Het industriële interieur
Het beste kan je hiervoor aan een van die oude fabriekspanden denken. Laat die mooie bakstenen muur staan, zet een aantal metalen kasten neer, hang stoere lampen op en maak het geheel af met houten accenten. Het is een stoere stijl die vaak in een lichte of donkere stijl ingericht kan worden. Hoewel het hier vaak draait om minimalisme, kan je inrichting geheel naar jouw eigen smaak inrichten.
Scandinavische stijl
Dit interieur heeft vaak zachte contouren, natuurlijke materialen en lichte kleuren. De neutrale kleuren die hier vaak gebruikt worden zijn wit, zwart, grijs en hout. In plaats van tapijt over de gehele vloer, wordt vaak gekozen voor een robuuste houten vloer met vloerkleden en dierenvachten. De lijnen in deze inrichting zijn vaak strak en modern, zonder sierlijke details.
De Bohemien stijl
De Bohemien stijl, ook vaak Boho genoemd, is een creatieve combinatie van rijke patronne, kleuren en vormen. De kleuren zijn vaak aards en rijk met metallic accenten. Voor deze stijl wordt enorm veel gebruik gemaakt van planten die soms overal te zien zijn: voor het raam, op de grond, aan de muur en zelfs hangend van het plafond.
Welke interieurstijlen zijn minder populair?
Een van de minder populaire interieurstijlen is de gotische stijl. Hier draait het vaak om donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin en Bordeaux met donkere meubelstukken met ingewikkelde details. Deze interieurstijl is minder populair omdat sommigen zich er ongemakkelijk bij voelen en bovendien doen die donkere kleuren een kamer kleiner lijken. Voor anderen vormt het juist een knusse ruimte met luxe accenten en een mystieke sfeer.
Bescherm jouw stijl met een goede verzekering.
Of je nu kiest voor een strakke, lichte inrichting of liever gaat voor het mysterieuze gotische, het is jouw stijl waar je hard aan gewerkt hebt om het zo in te richten. Het is daarom belangrijk om jouw huis en inboedel te verzekeren tegen onverwachte zaken.
Waarom je huis verzekeren
Je koophuis is een van de meest waardevolle investeringen die je in je leven maakt. Maar ook als je huurt, is het niet goedkoop om een huis in te richten. Bij een brand, waterschade of storm kan alles in één klap verloren gaan; je droomhuis, die inrichting waar je dagelijks van geniet en je spaarpot. Het zal niet goedkoop zijn om alles te vervangen. Maar met een goede verzekering hoef je je hier geen zorgen om te maken. Hoewel het natuurlijk op z’n zachtst gezegd rampzalig is als je een huis verliest, met een goede verzekering hoef je je geen zorgen te maken om de financiële rompslomp dat zich met zich meebrengt. Je neemt contact op met de verzekering, en zij verzorgen de rest.
Aan welke verzekeringen moet je denken?
Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar om je huis en inboedel te verzekeren. Natuurlijk hangt wat er precies onder de verzekering valt, af van de verzekeraar. Het is daarom belangrijk om altijd verzekeringen te vergelijken om er een te vinden die bij jouw situatie past. Een opstalverzekering dekt schade aan alles wat nagelvast aan het huis staat. Denk hierbij aan het dak, de funderingen en vaak ook de zonnepanelen. Een inboedelverzekering dekt juist weer alles wat in het huis staat zoals meubels, speelgoed en elektronische apparaten. Om alles onder 1 dak te verzekeren kan je kijken naar een woonverzekering.
Je huis is waar je dagelijks thuiskomt om te ontspannen van de stress van het dagelijks leven. Door je huis goed te verzekeren tegen onverwachte situaties, neem je een beetje van die stress weg; mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan weet je dat je niet in een gevaarlijke financiële situatie beland omdat je niet alles uit eigen zak hoeft te betalen.