De Rijksoverheid wil het percentage duurzame energie laten groeien. Daar waar we nu slechts op ongeveer 5% zitten, moeten we zorgen dat we gaan stijgen naar 14% in 2020 en 16% in 2023. In 2050 moet de energievoorziening helemaal duurzaam zijn.
Gemeentes investeren in Zonnepanelen
In steeds meer gemeenten verschijnen zonneparken van tientallen voetbalvelden groot. De komende tijd komen er bijvoorbeeld op 28 plekken dergelijke parken met vaak duizenden zonnepanelen op de grond, blijkt uit de jongste gegevens van de organisatie die de subsidie verstrekt, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Zonnepanelen juist ook voor particulieren
Naast gemeenten investeren ook particulieren in duurzame energie. Niet alleen bespaar je op je energie kosten met zonnepanelen, maar je maakt je huis ook nog eens 40% meer verkoopbaar dan huizen zonder zonnepanelen. Mocht je in de toekomst nog eens je huis willen verkopen dan maken de zonnepanelen je huis dus extra goed verkoopbaar. Maar waar moet je beginnen?
We geven je graag wat handige tips.
1) Het is handig om verschillende zonnepanelen offertes te vergelijken. Op deze manier kun je nagaan welke zonnepanelen leverancier het goedkoopst is, maar ook nagaan bij welke jij zelf een goed gevoel hebt.
2) Bijna elke gemeente heeft ook een subsidie potje voor particulieren. via de energiesubsidiewijzer kun je eenvoudig en snel zien wat de mogelijkheden zijn in jouw woonplaats.
3) Controleer het aantal zonuren in jouw gemeente via het KNMI en maak een berekening of laat je goed informeren of zonnepanelen wel een goede keus zijn. Wellicht kun je dan beter investeren in andere duurzame energie vormen.
We hopen je hier mee een beetje op weg geholpen te hebben en wensen je veel succes met de overwegingen om wel of geen zonnepanelen aan te schaffen.