Een andere woord voor voor sectionaaldeur is een garage deur. Er zijn verschillende soorten sectionaaldeuren.
Voorbeelden waarin sectionaaldeuren kunnen verschillen, zijn de omvang, kleur en materie waarvan de garagedeur uit bestaat. Zo zijn er kleinere en grotere deuren deur te verkrijgen.
Meestal kan een sectionaaldeur op maat gemaakt worden, en zo geheel naar wens aangepast en geleverd worden aan de consument. Een voorbeeld van een zogenaamd ""ontwerp"" garage deur, is de houten versie. Deze blinkt uit door zijn mooi gestileerd design en kan in verschillende houtsoorten geproduceerd worden. Eiken, mahonie, red cedar, en merbau zijn hier voorbeelden van. De sectionaaldeur biedt overigens vele voordelen, zoals een optimale veiligheid, besparing van ruimte en voldoende doorrijruimte.
De betere sectionaaldeur is voorzien van meerdere interne beveiligingssystemen waaronder:
- een vingerknelbeveiliging;
- een veerbreukbeveiliging;
- anti-liftbeveiliging.
De vroegere garage deuren zijn verouderd. Deze oudere modellen nemen veel ruimte in bij het openen en sluiten van de garagedeur. De automatische garagedeuren van vandaag de dag zijn van betere kwaliteit en nemen veel minder ruimte in beslag.
Verder heeft een sectionaaldeur een sterkere constructie nodig, vanwege het feit dat de deur constant bestand moet zijn tegen de verschillende weersinvloeden, en bovendien dag en nacht zonder enige problemen moet functioneren.
Daarom is dubbelwandige isolatie eerder een noodzaak dan een bijkomstigheid. De prijzen varieren van voordelig tot duurder, afhankelijk van de kwaliteit.
Enkele verschillende types zijn:
LTE40, een sectionaaldeur waarbij geen sprake is van isolatie. Deze variant is het meest prijsgunstig.
LPU40, betere kwaliteit, beste deur en meeste isolatie. Daardoor dus de hoogste veiligheid.