2347
Inbraakpreventie
Gepubliceerd: 10-08-2017

Er is niets zo akelig dan een inbraak in je eigen huis. Er is iemand bij jou binnen geweest en heeft door jouw spullen gegraaid. Je eigen woning moet juist veilig en comfortabel voelen. Na een inbraak ben je dat gevoel voor een lange tijd kwijt. Ben je daarom bewust van de eenvoudige manieren om in te breken en hoe je deze tegen kunt gaan.

Tijden veranderen
Zoals Jan Terlouw vorig jaar in een pleidooi bij DWDD aangaf, leven we niet meer in een tijd waarin er touwtjes uit de brievenbussen hangen om de deuren te openen. Integendeel, er zijn tegenwoordig volledige campagnes die ons waarschuwen voor inbrekers. We moeten massaal meer maatregelen nemen om het aantal inbraken terug te dringen. Gelukkig hebben deze campagnes wel zin. Steeds meer Nederlanders denken beter na voor ze de deur uit gaan.

Veel gebruikte inbraakmethodes
Maar alleen de deur sluiten met een simpel slot schrikt de echte inbreker niet af. Met een halve minuut staan ze binnen. Drie veel voorkomende inbraakmethodes zie je hieronder:

• Cilindertrekken: Een schroef wordt in de cilinder gestoken met een apparaat wordt enorme druk uitgeoefend. Hierdoor wordt de cilinder uit het slot getrokken.
• Bulgaarse methode: Met een tang wordt de cilinder dat uit het slot steekt afgebroken.
• Openbreken van een deur of raam: Eenvoudig met een breekijzer of schroevendraaier.

lookbook2025.png

Tips om inbraken te voorkomen
Nu je drie veel voorkomende inbraakmethodes kent, kun je al heel wat gerichte maatregelen nemen om het de inbrekers lastiger maakt om binnen te komen. Gebruik bijvoorbeeld sloten met de cilinder aan de binnenkant, zodat ze die vanaf buiten niet kunnen breken. Sloten met cilindertrekbeveiliging en stevige kozijnen en goed hang en sluitwerk. Slotenmakers, zoals Van Delft Slotenmaker, kunnen je uitstekend adviseren over goede en veilige sloten. En verder hebben we nog een paar tips die het inbraakrisico verkleinen:

1. Doe altijd de deur op slot, ook al ga je maar even van huis voor een kleine boodschap;
2. Zorg ook dat alle ramen gesloten zijn;
3. Verberg geen sleutels onder een mat of in een bloempot voor je kinderen. Geef ze zelf een sleutel;
4. Ruim je tuin op. Inbrekers gebruiken vaak spullen uit de tuin om bij de tweede verdieping te komen. Denk aan een bankje of de kliko;
5. Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat bijvoorbeeld een lamp aanstaan en zorg dat de gordijnen niet de hele dag gesloten zijn;
6. Ga je voor langere tijd weg, zet dit dan niet op social media of als boodschap op je antwoordapparaat; 

Jezelf buitengesloten, wat nu?
Het enige moment wanneer je wel een inbreker kunt gebruiken is als jij jezelf hebt buitengesloten. Je was zo druk bezig om alles goed af te sluiten, maar vergat om je eigen sleutels mee te nemen. Nu zit alles potdicht en liggen je sleutels nog op de keukentafel. Wat nu? Een inbreker bellen is misschien niet zo handig. Wat je beter kunt doen is schadevrij de deur openen. Dit doe je met behulp van een professionele slotenmaker. Zij zorgen ervoor dat je met zo min mogelijk schade weer je eigen huis in kunt. Dus denk erom. Je huis goed afsluiten is erg belangrijk, maar zorg wel dat je zelf nog naar binnen kunt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2025! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide