9280
3 voor- en nadelen van een slimme deurbel
Gepubliceerd: 21-06-2018 Laatste update: 07-05-2022

De aanschaf van een slimme deurbel, ook wel WiFi deurbel of video deurbel genoemd, is een snel opkomende trend. De deurbellen van Ring waren al een tijdje erg populair, maar met de komst van de Nest Hello is de markt voor deze producten echt ontploft. Wat zijn echter de voordelen van zo’n deurbel en heeft het ook nadelen? Smart home specialist 50five zette er van beide drie op een rijtje.

Voordelen van een slimme deurbel

+ Beveiliging aan de voordeur
Een slimme deurbel is een ideale toevoeging aan de beveiliging van je huis. Via dit slimme apparaat weet je namelijk precies wie er bij je voordeur staat, zonder dat je deze hoeft te openen. Zodra er wordt aangebeld of er beweging is bij je voordeur (afhankelijk van de specifieke deurbel) ontvang je een melding op je smartphone inclusief actueel beeld. Zo ontdek je direct ongenode gasten aan je voordeur en word je niet verrast bij het openen van de deur of kun je de politie bellen voordat ze binnen zijn.

lookbook2025.png

+ Communiceren als je niet thuis bent
Je hebt ongetwijfeld wel eens de pakketbezorger gemist omdat je net eventjes een boodschapje aan het doen was. Met een slimme deurbel wordt dit euvel voor je opgelost. Wanneer je niet thuis bent en er wordt aangebeld, ontvang je dus een melding op je smartphone, waarna je tegen de bezorger kunt praten. Zo kun je hem of haar bijvoorbeeld vertellen dat je er binnen een minuutje bent of dat de buurvrouw wel thuis is. Let wel op, deze functie is niet voor alle deurbellen beschikbaar.

+ Slecht ter been?
Ben je slecht ter been en is een wandeling naar de voordeur daarom niet altijd gemakkelijk? Via de camerabeelden ontdek je direct of het de moeite waard is om de gang naar de voordeur in te zetten. Zo hoef je niet meer onnodig op te staan voor belletjetrekkers, mensen die je niet kent of collectes die je toch niet wilt steunen.

Nadelen van een slimme deurbel

- De prijs
We draaien er niet omheen: een slimme deurbel is duurder dan een ‘normale’ draadloze deurbel. Hoewel het natuurlijk geen eerlijke vergelijking is, kan het je keuze wel beïnvloeden.

- Gong vaak niet meegeleverd
De meeste slimme deurbellen worden geleverd zonder een gong, vaak een chime genoemd. Dit betekent dat er dus geen ontvanger wordt meegeleverd en je de bel niet in huis hoort rinkelen. Zou je dit wel graag willen? Dan bieden gelukkig vrijwel alle fabrikanten hier een oplossing voor die je los kunt bestellen.

- Installatie niet altijd gemakkelijk
Bij het installeren van een slimme deurbel komt meer kijken dan je denkt. Zo moet je de juiste stroomtoevoer hebben, tenzij je een deurbel met batterij koopt, waar in sommige gevallen ook een transformator voor nodig is. Hoewel dit relatief goedkoop op te lossen is, adviseren we je om een slimme deurbel altijd te laten installeren door een professionele installateur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2025! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide