Houd je niet van stofzuigen? Als je nog een ouderwetse sledestofzuiger hebt, kan het inderdaad een vervelend klusje zijn. Maar heb je al eens nagedacht over het aanschaffen van een robotstofzuiger? Dit slimme apparaat kan het je een stuk makkelijker maken. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste voordelen van een robotstofzuiger op een rijtje.
Het gebruiksgemak
Een robotstofzuiger is heel eenvoudig te bedienen. Wanneer de robotstofzuiger eenmaal is geprogrammeerd, hoef je niet veel meer te doen dan deze in te schakelen. Dat kan rechtstreeks via de aan- en uitknop op het apparaat zelf of via een app op je smartphone. Met het dokkingstation (oplaadstation) bepaal je zelf de plaats waar de robotstofzuiger moet terugkeren. De eerstvolgende keer dat de robotstofzuiger zijn werk moet doen, hoef je deze alleen maar in te schakelen. Heb je de robotstofzuiger voor een hele week geprogrammeerd, dan hoeft dat zelfs niet meer. Wat een luxe vergeleken bij een traditionele stofzuiger die je eerst uit de kast moet halen, vervolgens de stekker erin moet steken en zelf moet gaan stofzuigen. En doordat hij snoerloos is hoeft hij niet halverwege je werkzaamheden van stopcontact te wisselen.
Daar waar een gewone stofzuiger nog wel eens (al dan niet onbedoeld) met je meubels of de muren in aanraking komt, heb je daar bij een robotstofzuiger geen last van. De hoogte van een robotstofzuiger ligt ergens tussen de 8 en 10 centimeter. Daardoor past een robotstofzuiger onder de meeste kasten, banken en bedden. Je hoeft jezelf hiervoor dus niet meer in allerlei bochten te wringen. Het allergrootste voordeel is wel dat in de tijd dat de robotstofzuiger zijn werk doet, jij de handen voor iets anders vrij heeft. Je kunt je tijd vast aan iets leukers besteden.
Geschikt voor elk type vloer
Bij een traditionele stofzuiger worden meestal verschillende soorten zuigmonden geleverd. Een speciale parketzuigmond, een zuigmond voor honden- en kattenharen of een combizuigmond. Dat steeds van zuigmond wisselen is niet leuk. Bovendien nemen die accessoires weer extra kastruimte in. Een robotstofzuiger doet niet zo moeilijk en is voor elk type vloer geschikt. Parket, tapijt, tegels of linoleum, een robotstofzuiger past zich aan jouw type vloer aan. Is een gedeelte van je vloer extra smerig of ligt er veel vuil? Voor een optimaal resultaat zal de robotstofzuiger meerdere malen over de meest vuile delen van je vloer rijden.
Ideaal bij huisdieren
Hoe lief je hond of kat ook is, ze hebben een groot nadeel. Haren. Herken je het? Je hebt net gestofzuigd en achter je schudt je hond zich eens lekker uit. De hondenharen vliegen al weer door de lucht. Een gebed zonder einde. Dan is een robotstofzuiger een hele goede oplossing. Je hoeft niet meermaals per dag te stofzuigen, jouw robotstofzuiger verzamelt de haren van uw lievelingen. Houd je er, wanneer je huisdieren hebt en een robotstofzuiger wilt aanschaffen, rekening mee dat die wel geschikt moet zijn voor het opzuigen van dierenharen? Op Klesto.nl hebben wij een vijftal robotstofzuigers voor je beschreven. Elke situatie is immers anders en verdient zijn eigen, specifieke robot. Je vindt er ook een die geschikt is bij huisdieren.
Slimme bediening
Een robotstofzuiger is een slim toestel. Hij brengt de eerste keer de schoon te maken ruimte in kaart en stippelt vervolgens de meest efficiënte route uit. Met een app schakel je vanuit je luie stoel of vanaf elke gewenste locatie het apparaat in of uit of pas je het schoonmaakschema aan. Dankzij sensoren en software worden niveauverschillen opgemerkt. Je robotstofzuiger valt dus niet van de trap. Sommige modellen worden geleverd met een zogenaamde virtuele muur. Hiermee kun je bepaalde zones waar het toestel niet mag komen, afbakenen, bijvoorbeeld je werkplek met een wirwar aan kabels op de grond of het gedeelte waar de drinkbak van je huisdier staat.
Zelfladend
Een robotstofzuiger is altijd klaar voor gebruik. Wanneer de accu bijna leeg is maar het programma is nog niet klaar, keert de robotstofzuiger terug naar het dokkingstation om weer op te laden. Na een volle accu wordt het programma hervat en alsnog voltooid. Na het beëindigen van een programma keert de robotstofzuiger automatisch terug naar het dokkingstation. Hierdoor ben je de volgende keer weer van een volle accu verzekerd.
Lees ook: