Fotobijschrift
“Mochten we ooit nog verhuizen, dan gaat de waterontharder mee.”
Een nieuw huis met allemaal nieuwe apparaten, een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken. Dat vonden Reinoud Messchendorp en Anja Cornelissen uit Kollum een mooie gelegenheid om gelijk ook een waterontharder aan te schaffen. Een duurzame investering waar ze erg blij mee zijn.
“Je hoeft veel minder schoon te maken. Dat heeft ons ontzettend verblijd,” zegt Anja. Reinoud vult aan: “We werken beiden; liever besteden we onze tijd aan iets anders.” Hij is accountmanager in de audiovisuele apparatuur. “Denk aan professioneel beeld en geluidssystemen.” Zij werkt bij een klein kabelbedrijf. Anja: “Ik heb veel minder werk van het schoonmaken. Ook agressieve schoonmaakmiddelen tegen de kalkaanslag blijven buiten de deur en alles ziet er nog steeds als nieuw uit.”
Kapot door kalk
Helemaal kaal vanbinnen was het huis toen ze het zo’n anderhalf jaar geleden kochten. De casco woning in Kollum – “een half uurtje van Groningen en een half uurtje van Leeuwarden” - moest nog helemaal worden afgewerkt. Allereerst natuurlijk een nieuwe badkamer en keuken, vloeren, stoffering. “En vervolgens ga je verder inrichten en koop je allemaal nieuwe apparatuur. Ook veel apparaten en spullen waar water doorheen gaat. En dan is kalkaanslag toch vaak de boosdoener waardoor ze kapot gaan. Bij m’n broer ging een dure douche-mengkraan kapot en je hoort ook wel van anderen dat de Quooker ineens defect is. Wij wilden graag onze spullen nieuw en goed houden,” vertelt Reinoud. Een duurzame gedachte.
Heel eerlijk verhaal
“Eerst was ik faliekant tegen, niet in de laatste plaats vanwege het prijskaartje van ruim 2000 euro” zegt Anja. “maar na wat duwen en trekken had ik zoiets van: laat maar komen die vertegenwoordiger van Aquacell.” “Dit bleek later de directeur zelf te zijn!” voegt ze toe. “Het was gewoon een heel eerlijk verhaal. Reinoud had al wat vooronderzoek gedaan en een top-3 gemaakt van merken en types. Die man wist van ieder type de voor- en nadelen en heeft ons heel goed geholpen een keuze te maken. Ik was overtuigd.”
Het lijkt wel tovenarij
Grappig vond Anja het toen ze het effect zag op haar waterkoker: “Die was ongeveer als enige oude apparaat meeverhuisd. Ik had hem door de drukte niet meer schoon kunnen maken, dus hij zat vol kalkaanslag. Maar tot mijn verbazing verdween die aanslag gewoon in het nieuwe huis. Tovenarij!” lacht ze.
Zit er iets in het water?
“Zelf kunnen we niet echt iets proeven aan het water. Misschien zijn we er al aan gewend. Laatst op een verjaardagsfeestje, toen ik iemand een glaasje water te drinken gaf, zei diegene wel: ‘Wat hebben jullie lekker water.’ Wat ik zelf merk is dat m’n huid en m’n haar zachter zijn als ik heb gedoucht. Het lijkt wel of er olie in het water zit. Een logeetje vroeg me laatst ook: ‘Zit er iets in het water?’ Nee, er zit niks in het water. Er is juist iets uit.”
Lees hier het uitgebreide verhaal van Reinoud en Anja.