Hout geeft al generaties lang het interieur van huizen een natuurlijke, warme uitstraling. Bij een keukenblad van massief edelhout kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten, van licht tot heel donker. Niet alleen heeft elke houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen, zelfs van dezelfde houtsoort is geen enkel blad exact hetzelfde. Evenmin als dat bij bomen het geval is.
Edelhouten keukenbladen zijn verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering.
Hout is een (vocht)gevoelig materiaal. Daarom moeten de meeste keukenbladen van edelhout in het begin (afhankelijk van de afwerking) regelmatig behandeld worden met een speciale olie totdat het blad verzadigd is van olie. Daardoor blijft het blad mooi en glad en is de kans op vlekken het kleinst.
Neem uw keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Verwijder vuil en vlekken direct. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een licht vochtige, in terpentine gedrenkte doek.
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen