De koude wintermaanden staan weer voor de deur. We zijn weer vaker binnen en zoeken gezamenlijk de warmte op. En wat is nou het beste medicijn om je heerlijk te voelen in je interieur? Haal de natuur in huis. Met natuurlijke kleuren en materialen creëer je een ontspannen en serene woonsfeer. De woontrends van nu laten zien dat een houten (look) vloer de belangrijkste basis is in de open keuken die overloopt naar de zitkamer. Zo wordt de totale sfeer warm en knus en zorg je tegelijkertijd voor een ruimtelijk effect. De keuken is een sociale plek in huis dat intensief wordt gebruikt. PVC-stroken bieden in dit geval soelaas.
Met de iD Supernature PVC-collectie van DessoTarkett kun je alle kanten op.
Elke strook is qua houtprint en afwerking uniek. Met een visgraatmotief geef je al snel een klassieke draai aan je interieur. Stylingtip: laat je PVC-strook met visgraatmotief eens doorlopen als lambrisering op de wand voor een verrassend effect. Houd je meer van een bohemien woonstijl? Dan vormen donkere houttinten de basis voor een tropisch-etnische sfeer. Combineer dit met gevlochten materialen, grote tropische planten en comfortabele meubelen voor dat echte ‘vakantiehuis’-gevoel.
Toch toe aan een extra accent in huis? Desso ontwikkelde samen met interieurarchitect Odette Ex de unieke collectie Desso&Ex die nu in vijf trendy kleurstellingen beschikbaar is. Zoals het nieuwe grafische cirkelpatroon hier op de foto. Een absolute aanraden voor extra diepte.
Foto: links het nieuwe grafische cirkelpatroon uit de tapijtcollectie Desso&Ex en rechts iD Supernature pvc-stroken collectie beide van Dessotarkett
Duurzaam
We zijn ons steeds meer bewust van de directe leefomgeving om ons heen. Hoe kunnen we onze leefomgeving zo efficiënt en duurzaam mogelijk inrichting? Conscious living is nu helemaal aan de hand. Deze bewustwording kruipt dieper in de details en interieuraccessoires van onze lifestyle. Kijk bijvoorbeeld naar de Rainbow collectie van het Deense designlabel HAY, gemaakt van duurzaam porselein met een licht doorschijnend, gekleurde laklaag. Of de duurzame Sense of Luxury-collectie van Brabantia, waar nu zes luxe kleuren aan zijn toegevoegd. De pedaalemmers zijn gemaakt van 40% gerecyclede materialen. Na gebruik is 98% van de emmer en de verpakking recyclebaar. Talking about conscious living. Met nieuwe kleuren als Mineral Golden Beach en Mineral Windsor Red heb je een duurzame eye-catcher in de keuken die pontificaal in beeld mag.
Foto: links Rainbow plates van Hay | midden prullenbak Sense of Luxury van Brabantia | rechts: hanglamp Terracotta van Hkliving
Lijnenspel
Siematic lanceert een nieuw en innovatief keukenontwerp: de “het nieuwe greeploze design van SieMatic ”. In dit nieuwe design staat een nieuwe manier van denken centraal. Hoe kan de buitenkant er zo strak en gestroomlijnd mogelijk uitzien zonder in te leveren op comfort? Het ontwerpteam van SieMatic komt met een volledig her ontwikkelt keukendesign waarbij de buitenkant er zo puur en eenvoudig mogelijk uitziet. Achter de keukenkasten en -lades schuilt een knap en complex staaltje ambachtelijk design. Door de perfecte hoek, de ideale touch en een LED-verlichtingssysteem met individueel regelbare lichtpunten heb je gegarandeerd een luxe en exclusieve keuken.
Foto: het nieuwe greeploze keukendesign van SieMatic
TIP: restaurant 212
Voormalig Michelin-chef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen high-end lunch en diner van onnodige etiquette om ruimte te maken voor een unieke beleving. Ontdek 212: Amsterdams eerste no-table restaurant. Waar je létterlijk in de keuken van de chefs eet. Richard Van Oostenbrugge leert het vak in Zwitserland, Thomas Groot vooral in Amsterdam, Parijs en Hong Kong. Hun paden kruisen in 2008 bij de culinaire talentenfabriek restaurant Envy. In 2010 starten de chef en souschef samen bij Bord’Eau om binnen drie jaar een tweesterrenbeoordeling van Michelin te ontvangen. In september 2017 kondigt het duo aan Bord’Eau te verlaten om hun eigen culinaire droom uit te laten komen. Die droom is 212.
Foto: Restaurant 212 in Amsterdam
Bron: Trendcompass