Consumenten voelen zich steeds meer aangetrokken tot sobere en gemakkelijk te installeren schouwen, en terecht ! De sobere lijnen van het bekledingsgamma van de plaatsklare schouwen en frontpanelen zorgen voor een vlotte integratie in alle architectuurstijlen en brengen een harmonieuze structuur in de binnenruimte.
Stuv, Belgisch leider voor individuele verwarming op hout, lanceert nieuwe kleurvarianten in haar collectie plaatsklare schouwen en frontpanelen, in samenwerking met de Belgische kunstenaar en colorist Bernard Gilbert. De schouwen worden ... kunstwerkjes ! Vandaag eisen de schouwen in kleur nog meer hun plaats op en zijn ze een weerspiegeling van het vakmanschap van onze werknemers. Stuv en Bernard Gilbert hebben een reeks subtiele en hedendaagse tinten uitgekozen die speciaal werden bedacht om de frontpanelen en plaatsklare schouwen tot hun recht te laten komen: 19 tinten en kleurschakeringen (RAL) vormen aldus het nieuwe chromatisch charter. Dit breed chromatisch palet biedt de consument een bijzondere keuze en een samenstelling van meerdere tinten en kleurschakeringen voor bepaalde haarden. De haard integreert zich bijgevolg in het interieur, in harmonie met de aanwezige omgevingskleuren.
Het voorbeeld van de Stuv 16-cube
Meerdere samenstellingstypes worden voorgesteld voor de Stuv 16-cube met zijn ladensokkels en houtblokkenrek :
een opeenvolging van 3 kleurschakeringen met een lichte nuanceverandering, warm of koud naargelang de richting van de blik (genuanceerd camaïeu);
een opeenvolging van 3 kleurschakeringen uit eenzelfde tint, maar met een verschillende helderheid (eenvoudig camaïeu);
het samenkomen van 3 respectievelijk verschillende tinten die echter uitgebalanceerd zijn in lichtsterkte : zij aan zij versterken ze elkaar, geven een mooi kleurencontrast en integreren zich volkomen in de binnenomgeving.
Subtiele en harmonieuze nuances...
Net als de kleur van de vlammen geeft het door Bernard Gilbert gekozen chromatisch palet in de loop van de dag andere schakeringen volgens het type omgevingslicht dat erop valt (natuurlijk licht, kunstlicht, warm, koud, .
Een woordje uitleg !
Bepaalde tinten kunnen rechtstreeks benoemd worden volgens hun kleuren (bv. rood, blauw). Andere, zachtere tinten worden meer in het bijzonder chromatisch grijs genoemd omdat er een kleur in het grijs wordt onderscheiden (bv. groenachtig grijs, paarsachtig grijs). Het merendeel van de gekozen tinten heeft een gemiddelde tot donkere helderheid; ze geven een gevoel van warmte, verlenen een grotere diepte aan het ruimtegevoel en versterken daardoor nog de puurheid en het minimalisme van de Stuv producten. Ze zijn ook perfect complementair aan de tinten van de haard en creëren zo een harmonie, een symmetrie, een evenwicht in de aanwezige krachten voor een echte perceptuele eenheid.