In februari bieden de meeste balkons, terrassen en tuinen een somber aanzicht. Met kant-en-klare lentebloeiers als hyacinten, narcissen en blauwe druifjes voorkom je een dreigend winterdipje. Wanneer je bovendien kiest voor knalkleuren is een vrolijke kleurexplosie het gevolg…
Op springen
Bloembollenkwekers hebben het afgelopen najaar bollen geplant en opgekweekt in potjes. Vanaf februari staan ze, in knop, klaar bij tuincentrum, bloemist of supermarkt om snel tot bloei te komen. Wanneer de buitentemperatuur boven nul is, kun je de bloemetjes gerust buiten zetten. Vul een grote pot of bak met potgrond en plant vervolgens de lentebloeiers. Of fleur een saai en kaal plekje in de tuin op door ze in de volle grond te planten. Knalkleuren en geurbommetjes
Kant-en-klare lentebloeiers zijn er in bijna elke kleur: van roze hyacinten tot gele narcissen. En wat dacht je van knalblauwe druifjes of hun spierwitte zusjes? Je kunt ze gerust door elkaar planten maar ook kleurblokken maken. Daarmee creëer je een extra sterk voorjaarsaccent. Behalve voor kleur zorgen lentebloeiers ook voor heerlijke lentegeuren. Het ene soort geurt wat sterker dan het andere. Hyacinten staan bijvoorbeeld bekend om hun zoete parfum, maar steek je neus ook eens in crèmekleurige narcissen en laat je verrassen…
Kou uit de lucht
De frisse buitentemperatuur zorgt ervoor dat de lentebloeiers extra lang bloeien. Mocht er zich echter een stevige vorstperiode aandienen dan is het verstandig om de plantjes tijdelijk binnen te zetten. Voordeel: het is dan direct lente in huis! Wanneer de buitentemperatuur schommelt rond het vriespunt is er overigens niets aan de hand. De lentebloeiers gaan misschien even wat slap hangen, maar zodra de temperaturen stijgen, richten ze zich weer op. Geef bij droog weer af en toe een slokje water.