Herstellen: Er zijn speciale gazonherstelsets te koop om slechte plekken in uw gazon snel (in enkele stappen) te herstellen. Uw gazon wordt weer optimaal mooi en sterk!
Maaien: Zodra het gras groeit (vanaf 6 °C) moet u minstens wekelijks maaien. Maai niet te kort: siergazon op 2 cm, speelgazon op 3 à 4 cm. In mei groeit het gras het hardst.
Voeding: Iedere keer dat u maait, haalt u voedingstof weg. Dat moet worden aangevuld. Het begint in januari met bekalken (werkt ook tegen mosvorming). Geef daarna in maart (nadat u eventueel hebt geverticuteerd) een goede basisbemesting met organische mest (bijv. mest op basis van bloed- en beendermeel). Vanaf drie weken daarna kunt u langdurig werkende speciale gazonmest strooien (werkt tot vier maanden lang!).
Beluchten: Met een beluchter gaten prikken in de grond van het gazon. Dit geeft lucht aan de graswortels en bevordert de groei.
Verticuteren: In ieder gazon ontstaat langzaam een viltlaag van afvalresten, mos enz. dat de grond afsluit voor water en lucht. Met een verticuteerhark of -machine verwijdert u dat vuil en maakt u de grond los voor de graswortels. Vocht en lucht kunnen er weer bij en het gras zal veel beter groeien. Verticuteer liefst in maart/april of augustus/september.
Onkruid bestrijden: Diep wortelende en plat groeiende onkruiden regelmatig uitsteken.
Voor alle gazonwerkzaamheden zijn speciaal ontworpen gereedschappen te koop. Bron: Colouryourlife
Goed gazononderhoud
Categorie: De tuin in de lente 1426
GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.
Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.
Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!
Ja, stuur mij de snoeigids