Wie Savannah zegt denkt aan ellenlange vlakten vol zand, tweed gras en ranke bomen. Zo niet Sako Wijma, Savannah blijkt een plaats in Georgia VS. Een lange zeereis over de oceaan, doorleefde schippers, zand tussen de tenen en een historische stad. Dit en veel meer is terug te vinden in de nieuwste tuinsets ontworpen door Sako voor Apple Bee; Savannah is de naam.
Het eerste wat opvalt is het materiaal. De kunststof vezel lijkt als twee druppels water op strengen touw. Zo lijken de rustiek natuurlijk ogende tuinsets geweven van dik verweerd touw. Het materiaal is dan ook even stevig als flexibel. Robuust en stoer met een zweem romantiek. Savannah doet denken aan vervlogen tijden. Verre oceaan reizen, avontuur en door de afgeronde hoeken tegelijk ook de vriendelijkheid van een doorleefd schippersgezicht.
Na rotan-imitatie nu een stoere touw-imitatie. Sako Wijma liet zich daarbij inspireren door de grote trossen touw bij touwslagers. Het materiaal ziet er uit als touw en voelt ook zo aan. Het is die voelbare structuur die Savannah haar unieke uitstraling verleent.
Speciaal zijn ook de zitkussens Bee Wett®. De kussens zijn voorzien van een unieke vulling die geen vocht opneemt. Het open weefsel aan de onderzijde doet de rest en laat het vocht afvloeien. De finishing touch is de stoffering die schimmels, rot en verkleuringen door UV-licht geen kans geeft. Zacht, comfortabel, vochtwerend en onderhoudsvrij dus. Sako Wijma Apple Bee is elk jaar toonaangevend met haar innovatieve visie op tuinleven. Reden om iets meer te vertellen over de ontwerpers achter dit Nederlandse merk.
Ontwerper Sako Wijma haalt zijn inspiratie, kleurstelling en emotie uit puurheid. Puurheid van zowel leven, als van de natuur. “Voor ontwerpen geldt, net als voor alles, dat niets los staat van zijn omgeving. En in die omgeving tref je meerdere uitdagingen aan. Ik kijk vooral naar een samenspel van vorm, kleur en materiaal. Dit leidt tot een evolutie in kleur en materiaal gebruik. Ook tot gebruik van andere materialen.”
Voor Sako is de natuur de grootste inspiratiebron. Daarnaast heeft deze ontwerper uitvindersbloed in zich. Daar waar gebruiksvoorwerpen niet optimaal functioneren of gebreken vertonen bedenkt hij de oplossing. Want; “Functionaliteit neem je meestal pas waar als het ontbreekt, of als het je geboden wordt daar waar je het niet verwacht.”