Een schutting plaatsen kan je het hele jaar door doen hoewel de grond in de zomer nog wel eens kurk droog kan zijn, net als afgelopen zomer wat het plaatsen dan wat lastiger maakt. Maar over het algemeen kan je altijd aan de slag wanneer je een afscheiding in de tuin wilt plaatsen. Kies je voor een schutting dan zijn er diverse mogelijkheden. Welke schutting past het best bij jou? Wij zetten de soorten schuttingen voor je op een rijtje.
Betonnen schutting
Zoek je een schutting die na windkracht 15 nog prima overeind blijft staan dan kan je het best kiezen voor een betonnen schutting. Je kunt deze in een leuk kleurtje schilderen of aankleden met verschillende tuin muurdecoraties. Even een gaatje erin boren en klaar ben je. Overigens kan je ook prima groen tegen een betonnen schutting laten groeien als je het beton niet meer wilt zien.
Houten schutting
Een houten schutting heeft een natuurlijke uistraling door het natuurlijke materiaal hout. De houten schutting is de meest geplaatste schutting en wanneer je hem goed onderhoud gaat hij jaren mee. Op het gebied van houten schuttingen is er nogal wat keuze. Je kunt kiezen voor geimpregneerd hout of hardhout en ook bij hardhout kan je weer kiezen voor Europees hardhout wat zo'n 15-25 jaar meegaat of tropisch hardhout wat 25-40 jaar meegaat. Daarnaast kan je bij houten schuttingen ook nog kiezen of je de planken horizontaal of juist verticaal wenst.
Composiet schutting
Een composietschutting is gemaakt van houtvezels in kunsthars. Het voordeel van een composietschutting is dat deze de uistraling heeft van een houten schutting maar niet de nadelen. Een composietschutting verkleurt, versplintert en rot niet en composiet is heel goed bestand tegen vocht. Wil je eens bekijken hoe een composiet schutting eruit ziet neem dan eens een kijkje op de website van Woodcomposiet. Hier zie je dat dit materiaal in verschillende kleuren verkrijgbaar is en bijna niet te onderscheiden van een natuurlijk houten schutting
Natuurlijk zijn er nog wel meer soorten schuttingen verkrijgbaar zoals de combinaties van hout en beton, bamboe, wilgentenen of riet maar de meest voorkomende soorten hebben we hierboven even voor je uiteen gezet.