In de tuin is hetzelfde visuele contrast terug te vinden als in het interieur. Aan de ene kant is er een heldere, opgeruimde tuin, overzichtelijk ingedeeld en voorzien van producten met eenvoudige geometrische vormgeving. Aan de andere kant speelt ook hier het hergebruik van materialen een rol waardoor producten er juist rommelig en onregelmatig uitzien. Vanwege de gerecyclede materialen is de kleur zwart belangrijk. Opvallend zijn de grote hoeveelheden materialen die vanuit een duurzaamheidsgedachte op de markt komen, zoals tegels van beton met schelpen als decoratief element.
Van de nieuwe duurzame producten wordt wel verlangd dat duidelijk te zien is waaruit ze zijn ontstaan. Dit maakt deze tuin - ondanks
de heldere indeling - tot een interessante vindplaats van allerlei nieuwe materiaalsamenstellingen met een verhaal. Zoek ook hier weer naar de harmonie van soberheid en overzicht, in combinatie met duurzame en creatieve oplossingen. Als tegenhang van het veelvuldig gebruik van zwart, is het gebruik van krachtig groen in de beplanting belangrijk. De kleurkaart voor de bloeiende beplanting is eenvoudig en overzichtelijk: wit, blauwtinten en roodbruin. Deze kunnen op kleurgroepen worden geplant, maar ook bont door elkaar gecombineerd worden.
Vormen
Simpele vormen zonder poespas maar ook natuurlijke, onregelmatige
organische vormen.
Kleuren
Een overzichtelijke kleurkaart waarbij wit en grijs de boventoon voeren. Voor bloemen worden de verschillende blauwtinten gebruikt terwijl voor accessoires het donkerste blauw het belangrijkste is. Zwart blijft een grote rol spelen.
Materialen
De materialen zijn zeer divers en samengesteld. Altijd vanuit een recylingsgedachte. Veel grof geweven textiel soms van lompen en vaak
met rafels.
Dessins
Vlekpatronen staan nog steeds volop in de belangstelling. Marmer en terrazzo effecten zonder dat het de bedoeling is deze natuurgetrouw na te bootsen. Simpele streep en ruitpatronen voor weefsels.