2088
Verhuizen zonder stress en vermoeidheid: zo doe je dat!
Gepubliceerd: 28-08-2019

Merk je dat er veel op je afkomt tijdens een verhuizing? Neem dan deze handig tips door. Het aloude gezegde klopt ook hier… Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

Begin op tijd
Op tijd beginnen. Dit is waar veel mensen de mist ingaan. Het verhuizen moet in de laatste weken of zelfs de laatste dag gebeuren. Dit werkt niet. Probeer ruim een paar weken van te in kaart te brengen wat je allemaal nog moet regelen. Op deze manier ben je goed voorbereid. Een checklist kan je helpen zodat je niks vergeet. Google even op op verhuischecklist en je vind er zo een paar handige voorbeelden.

smeg-2024-2.png

Zorg voor voldoende, maar ook niet te veel mensen
Denk niet alles in je eentje te kunnen en durf om hulp te vragen. Vraag mensen om in je omgeving te helpen met het tillen van spullen en vraag je partner of een vriend(in) om je checklist te controleren. Zo weet je zeker of je niks vergeet. Let ook op dat je niet te veel mensen om hulp vraagt. Een te groot verhuisteam zorgt alleen maar voor chaos. Kies de juiste balans.

Wikkel kasten in met folie
Probeer de dag voor de verhuizing alvast je kastjes in te wikkelen met beschermfolie. Dit heeft twee voordelen: de deurtjes en lades gaan niet open tijdens het tillen. Lichte items, zoals ondergoed of bestek kun je gewoon in de lades laten zitten. Dit scheelt je een hoop werk!

Fotografeer de snoeren
Waar ging dat zwarte en rode kabeltje nou ook alweer in? En waarom heb ik hier een stekkertje over van de DVD-speler? Om dat soort vragen te voorkomen, kun je het beste een foto maken van de achterkant van je digitale apparaten. Zo weet je in je nieuwe huis precies hoe je alles weer moet aansluiten.

Schroeven bij elkaar houden
Moet je meubels en kasten uit elkaar halen? Dan kun je de schroeven het beste in kleine zakjes doen die je goed opbergt. Schrijf op de zakjes bij welk meubelstuk ze horen en plak het zakje met tape vast op één van de onderdelen van het betreffende meubel of doe alles in een aparte box waarbij je duidelijk de namen van de kast noteert. Zo heb je alles meteen bij de hand als je de meubels weer in elkaar moet zetten.

Blijf gezond eten
Vaak zie je terug dat de gezonde maaltijd er bij inschiet tijdens en in de voorbereiding van een verhuizing. Wat helpt is om van te voren alvast gezonde voeding voor te bereiden. Zorg ook ervoor dat je voldoende eiwitten eet zodat je spieren goed kunnen herstellen van het tillen. Een eiwitshake is bijvoorbeeld een makkelijke bron van eiwitten. Klik op de links om een goed voorbeeld te zien van gezonde producten.

Verhuis niet in de zomer of tijdens warme dagen
Probeer niet te verhuizen tijdens de hitte. Je zult merken dat je veel sneller begint te zweten en dingen laat vallen. Hetzelfde geldt voor de wintermaanden. Probeer periodes met regen of gladheid te voorkomen zodat je niet uitglijdt.

Meten is weten
Breng van te voren in kaart hoeveel spullen je moet verhuizenen hoeveel verhuisdozen en vulmateriaal je nodig hebt. Meet dus goed op hoe groot je spullen zijn en wat voor soort verhuisbus je nodig hebt.

Wijzig op tijd je adres
Dit lijkt een inkoppertje, maar ook dit gaat nog vaak mis. Pas op tijd je nieuwe adres aan zodat je de post op het juiste adres vervangt. Maak van te voren een checklist bij welke instanties je een adreswijziging moet doorgeven. Hier zijn ook goede voorbeelden van op internet te vinden. Als je verstandig bent leg je er een paar naast elkaar, zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

Kies de juiste dozen
Niet alle verhuisdozen zijn hetzelfde. En ook het gebruik ervan is belangrijk. Sluit alle dozen goed en plak ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo). Dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn. Ook hier geldt. Goedkoop is duurkoop. Steek liever net wat meer in een goede doos, of koop er wat extra en verdeel over meerdere dozen in plaats van alles tjokvol in te laden.

Doe sokken om de glazen
Sokken zijn multifunctioneel! Gebruik ze verstandig en doe ze om je glazen en vazen zodat ze minder snel breken. Voor extra bescherming raden we je aan om tussen de glazen ook kranten, handdoeken of noppenfolie te gebruiken als opvulling.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2025! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide